Donderdagochtend 4.20u, een pijnlijke wekker kondigt T-day aan: de guerilla-actie van Think Tomorrow. Kevin was natuurlijk eerder op kantoor dan ik (zoals altijd) maar toch waren we om iets na 5 flink ballonnen aan het klaarmaken. We hadden namelijk het gekke idee gevat om als actie 2000 ballonnen op te laten langs de E313. Niet zomaar ballonnen, maar allen voorzien van een kaartje met de boodschap:

"Hoe was jouw dag?
Laat het ons weten op
facebook.com/ThinkTomorrow
Groetjes, Kevin & Emma"


Om 6u kregen we 2 helpers die we hadden ingehuurd om alle ballonnen tijdig klaar te krijgen en in een kleine vrachtwagen te laden. De regionale televise (RTV) en Gazet van Antwerpen hadden de dag voordien al aangekondigd dat ze om 7u stipt zouden komen filmen, daarbij wouden we ook de ochtendspits niet missen.

Voor de pers de eerste 700 ballonnen gelijktijdig opgelaten. Ik moet zeggen, het was een enorm mooi zicht voor de opgaande zon. Heel wat vrachtwagens en auto's toeterden. Het verkeer op de E313 zal ons zeker opgemerkt hebben. De vrachtwagen stond namelijk vlak tegen de autostrade geparkeerd, op een oprit die tijdelijk was aangelegd voor de werken.

Na de eerste lading, en een interview voor de krant en tv, verder ballonnen gaan opblazen. Bij de volgende lading lieten we de ballonnen stuk voor stuk vliegen, omdat ze vaak in trosjes bleven hangen.

Waarom deze actie? Dat kun je lezen in ons persbericht.

Wij hebben er alvast van genoten en hopen dat enkele ballonnen hun weg hebben gevonden, en ook offline ons netwerk uitbreidt.

ballonnen TT

ballonnen Think Tomorrow