google block

Google goochelt weer met zijn algoritme en tovert een nieuwe functie waarbij gebruikers in staat zijn sites uit hun persoonlijke zoekresultaten kunnen verbannen.

Dat Google het de laatste tijd moeilijk heeft vermelden we al enkele weken. Het idee achter de nieuwe functie is dat Google gebruikers mee laat bepalen wat relevante content is en niet. De zoekmachine schakelt dus bezoekers mee in om de kwaliteit van de zoekresultaten te verbeteren.

Dit is alvast slecht nieuws voor de SEO-spammers want wanneer een website enkele malen geblokkeerd wordt kan het daarop afgestraft worden en lager in de zoekresultaten belanden bij anderen.

De zoekmachine hoopt met deze nieuwe functie de content farms te slim af te zijn. Dit zijn sites die veel artikels bevatten maar waarbij de geboden informatie van een zeer laag niveau is. Als Google toch denkt dat een geblokkeerde website relevante informatie kan bieden toont het een melding hiervan onder- of bovenaan de pagina.

De nieuwe optie is beschikbaar voor gebruikers van Chrome (9 of hoger), Internet Explorer (8 of hoger) en Firefox (3.5 of hoger).