Google Adwords is bijna 10 jaar en heeft de wereld van zoeken en e-commerce grondig veranderd. Het platform heeft echter meer mogelijkheden dan wat de meesten weten. Vandaag licht ik er twee nader toe om je Adwords account naar een hoger niveau te tillen.

Adwords scripting

Waarschijnlijk één van de eenvoudigste manieren om je Adwords campagnes te optimaliseren zonder veel moeite. Er is slechts één voorwaarde: kennis van javascript. Een taal die eenvoudig te leren is en waarvan het ganse net volstaat met documentatie.

Maar wat kan je nu met Adwords scripts gaan doen? Om het kort uit te leggen: met Adwords scripts haal je  gegevens van je website naar een spreadsheet en laad je deze data in in de advertentieteksten. Dynamisch, elk uur geupdate en gemakkelijk te meten.

Met scripts kan je de advertentieteksten automatisch laten aanpassen voor kortingen, tijdelijke promoties en speciale producten. Bijvoorbeeld:

“Bestel nu en krijg 10% korting. Actie geldig van 1 tem 9 juli.”
“Bestel nu en krijg 15% korting. Actie geldig van 10 tem 19 juli.”
“Bestel nu en krijg 20% korting. Actie geldig van 20 tem 29 juli.”

Product Listing Ads

Heb je een e-commerce site? Dan zie je vast de voordelen van Adwords scripting. Maar wil je echt je producten in de kijker plaatsen, dan is het Google Commerce met zijn Merchant Center een ideale tool voor advertenties.

In België bestaan de productadvertenties van Google Commerce niet. In het buitenland kan je er echter sterk mee uit de hoek komen.

Wat betekent PLA nu eigenlijk? In plaats van te adverteren met wervende advertentieteksten, ga je nu rechtstreeks je producten tonen. Je hoeft dus geen aparte zoekwoorden meer in te geven, geen advertentieteksten te schrijven en dynamisch op te bouwen. Google toont direct je product met foto en prijs.

Visuele advertenties hebben een hoge aantrekkingskracht en vallen meer op. Zorg dus zeker voor mooie en aantrekkelijke foto’s bij je producten. Op deze manier kan je je producten sterker positioneren en kunnen de zoekadvertenties zich richten op generieke zoekopdrachten.

adwords-product-listing-ad-example